Banka Hesap Numaralarımız

+90 232 332 0650

info@beyazcimento.com.tr

ÇALIŞMA SAATLERİ   09:00 - 18:00

BLOG
Anasayfa Blog Beyaz Çimento İle Normal Çimento Arasındaki Farklar Nelerdir?

Beyaz Çimento İle Normal Çimento Arasındaki Farklar Nelerdir?

02 Ocak 2023

Çimento ürünleri kullanım alanlarına göre farklı özelliklerde üretiliyor. İnşaat alanında iş yapacak olanlar, hangi çimento türünü kullanmaları gerektiğini bilmelidir.

Normal çimento piyasada gri çimento olarak bilinir ve firmalar renk, kalite ve sınıflara göre üretim yaparlar. Çimento türlerinin birbirlerine göre üstün yanları vardır.

Beyaz Çimentonun Gri Çimentodan Üstün Yanları

Beyaz çimento ile normal çimento yani gri çimento arasında bazı farklılıklar vardır. Beyaz çimentonun bilinen üstün yanları şunlardır:

  • Dayanım oranı daha yüksektir,
  • Daha hızlı priz alır,
  • İşlem yüzeyi pürüzsüz olur,
  • Dekoratif amaçla çalışmalar için daha uygundur.

Çimento türleri arasındaki farklar hem özellikleri hem de fiyatları açısından görülebiliyor.

Çimentoların Fiyat Farkları

Beyaz çimento ile normal çimento arasındaki farkları bilenler, fiyat farklarını da araştırıyor. Toptan satışlarda beyaz çimento ile gri çimento fiyatları arasındaki farklar şöyledir:

  • 1kg beyaz çimento 9.50 TL,
  • 1kg gri çimento 6.00 TL,
  • 3kg beyaz çimento 17.50 TL,
  • 3kg gri çimento 12.50 TL,
  • 5kg beyaz çimento 27.50 TL,
  • 5kg gri çimento 16.00 TL,

Çimento çeşitleri fiyatlarından daha çok kullanım amaçlarına göre birbirinden ayrılıyor. Beyaz çimento daha çok dekoratif amaçlı işlerde kullanılıyor.

Beyaz Çimentonun Kullanıldığı 5 Alan

Yapı işlerinde çimento ürünleri, birleştirici ve yapıştırıcı görevi görür. Beyaz çimento normal çimentoya göre renk açısından daha kullanışlıdır ve farklı alanlarda kullanılır. Beyaz çimentonun kullanıldığı 5 alan şunlardır:

  • Yapıştırma ve derz dolgu işlemleri,
  • Cephe kaplama malzemeleri imalatı,
  • Dekoratif beton çalışmaları,
  • Prekast elemanları,
  • Bordür, heykel, sanatsal tasarım üretimlerinde,

Gri çimento daha çok kaba inşaat alanlarında kullanılıyor.

Çimento Renk Farkları

Çimento üreticileri, ürünlerini beyaz ve gri çimento olarak iki farklı renk seçeneğinde üretiyor. Her renk çimentonun farklı kalite sınıfları bulunuyor. Dünya genelinde çoğunlukla portland çimento türünün üretimi yapılıyor. Beyaz çimentoyu normal çimentodan ayıran en önemli özelliği rengidir.

Neden Beyaz Çimento Kullanılır?

Çimento malzemesi, inşaat alanlarında ya da binalarda çeşitli dekoratif çalışmalarda kullanılıyor. Rengi beyaz olduğu için daha temiz bir görüntü oluşturuyor ve kullanım alanlarında yüzeyin pürüzsüz olmasını sağlıyor. Yaşam alanları içerisinde yapılacak tamirat işlemlerinde görüntünün daha iyi olması istenir. Bunun için beyaz çimento tercih edilir.

Çimento Türlerinin Karşılaştırılması

Çimento türlerinin teknik özelliklerini bildiğinizde karşılaştırma ve ürün seçimi işlemlerini daha kolay yapabilirsiniz. Normal çimentoya beyaz çimento karıştırıldığında dayanıklılık kalitesi daha yüksek oluyor.

Beyaz çimentonun farkı, normal çimentoya göre daha hızlı sertleşiyor olmasıdır. Bunun için dekorasyon ve tamirat işlemlerinde daha fazla tercih edilir. Çimento çeşitleri arasından seçim yapılacağı zaman kullanım alanlarına göre tercih yapılmalıdır. Gri çimentolar daha çok inşaatların genel yapılarında maliyeti ucuz olduğu için kullanılır.

Beyaz Çimentonun Kalitesi

Beyaz çimentonun gri çimentoya göre farkı, hava koşullarına karşı dayanıklılık durumu açısından da karşılaştırılabiliyor. Hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabildiği için renk ve dayanıklılık kalitesi daha yüksektir. Beyaz çimento, renk bakımından 3 farklı sınıfa ayrılıyor ve derecelendirme yapılarak farklı tonlar elde ediliyor. Kalite olarak da 3 farklı sınıfta üretiliyor. Üretici firmalar, M400, M500 ve M600 kalite sınıflaması yapıyor, ürünlerini piyasaya farklı kalitelerde sunuyor.

Beyaz Çimento Bileşenleri Nelerdir?

Çimento üretimlerinde, elde edilecek kalite ve renge göre farklı bileşenler kullanılıyor. Beyaz çimento üretiminde kullanılan bağlayıcı toz bileşimi içerisinde, klor tuzları, kireçtaşı, alçıtaşı gibi çeşitli mineraller kullanılıyor. Normal çimentodan diğer farkı, daha ince olması ve kullanılan yüzeylerin işlem sonrasında pürüzsüz bir şekilde oluşmasıdır. İçerisinde yer alan bileşenler ve diğer kimyasallar sayesinde donma direnci normalin iki katıdır.

Çimento Ürünlerinin Kullanımı

Çimento denildiği zaman inşaatlarda gördüğümüz gri renk akla geliyor. Kullanım yeri ve amacına göre çimentolar gri ve beyaz renk olarak üretiliyor. Her rengin teknik özellikleri farklıdır ve yapılacak olan işe göre seçilir. Beyaz çimentolarda da renk ton farkları vardır. Normal çimentodan ayrı olmasını sağlayan birçok özelliği var ve bu özellikler, evlerin dekor çalışmalarında daha sık kullanılmasını sağlıyor. Normal çimentonun yapısı daha iri tanelidir ve kullanılan yüzeylerde belirli bir pürüz bırakır.

 

 

 



Bu yazı 3777 kere okundu.

DİĞER YAZILAR

Bizi Arayın +90 232 332 0650

Bizi Arayın +90 232 332 0650

Gazipaşa Mah. 9 Eylül cd. no:29 Menderes - İzmir
+90 232 332 0650
+90 232 782 6616
info@beyazcimento.com.tr

Tüm hakları saklıdır.

Beyaz çimento 2022

E-BÜLTEN ABONELİĞİ